YOGA

Wat doet The Yoga Connection?

The YogaConnection verbind jou met Yoga door op freelance basis yogalessen te geven door heel Nederland. Daarnaast geven wij op aanvraag ook Yoga (introductie)workshops voor particulieren en bedrijven. We kunnen Yogalessen op het strand verzorgen en ook kinderYoga op een kinderfeestje. Voor de mogelijkheden en de kosten kun je kijken op de Workshopspagina.

Yoga komt van het Sanskrit woord “yujir”, wat samenvoegen, verbinden betekent. Yoga is een manier om lichaam en geest, zodat je jezelf in balans kunt brengen en houden.

Yoga, een holistische gedachte

Yoga gaat er vanuit dat alle onderdelen van de mens (lichaam, geest en ziel) met elkaar verbonden zijn. Alle onderdelen houden elkaar in balans en ook beïnvloeden zij elkaar in zowel positieve als negatieve zin. “Een gezonde geest in een gezond lichaam” is daar een mooi voorbeeld van. Yoga gaat daarmee uit van de holistische gedachte. Yoga laat je naar binnen kijken en leert je te focussen op de verbinding van lichaam en geest met behulp van Yogahoudingen, meditatie, ademhalingsoefeningen en soms ook het chanten van mantra’s.

Mentaal en fysiek sterker

Met Yoga kun je jezelf fysiek en ook mentaal sterker maken. Een van de meest therapeutische en mooiste aspecten van Yoga is, dat het een bewegende vorm van meditatie kan worden. Dit concept van bewegende meditatie is onderdeel van veel spirituele tradities.  Herhalen zonder gedachten, en als je lichaam de Yogahoudingen eenmaal kent, kan Yoga een helend effect hebben op je lichaam, én je geest.

Kan ik Yoga beoefenen?

Iedereen kan Yoga beoefenen, of je nu jong, oud, zwanger, gezond of beperkt bent. Wanneer je vragen hebt over het beoefenen van Yoga, stuur dan een mailtje middels het contactformulier op de Connectpagina. Je kunt ook altijd je huisarts of specialist raadplegen als je twijfelt.

Levensstijl

Yoga is een levensstijl en filosofische stroming. Het is geen godsdienst, hoewel er Yogastromingen bestaan die er religie aan verbinden. Yoga is al vele jaren oud, meer dan 3000 jaar. In het zuidwesten van Azië zijn bij opgravingen voorstellingen gevonden van mediterende mensen.
Deze afbeeldingen dateren van 1500 voor Chr. Ook de Upanishads, de oudst bekende Yoga geschriften, dateren van 900 tot 400 voor Chr.

Inschrijven

Profiteren van een aantrekkelijk korting

Contact opnemen