Restorative Yoga

To restore betekent letterlijk vanuit het Engels: herstellen, terugplaatsen, restaureren. Je zou het kunnen definiëren als het terugzetten van je lijf naar de standaard instellingen, een body reset. Terugkomen bij, en verbinden met jezelf door te ontspannen. Door het gericht en uitgelijnd gebruiken van ondersteuning (bolsters, poefjes, dekens, blokken), kan je lichaam ontspannen in een yogahouding zonder dat er spierspanning of -rek ontstaat. Het is een vorm die door iedereen kan worden gedaan.

Jitske is gespecialiseerd in Restorative yoga. Je kan bij Jitske terecht voor een fijne Restorative yogales op diverse plekken in Haarlem, onder andere bij adhoc in Hof20 in samenwerking met Diana Aben van Ontdek Yoga.

Restorative is een yin vorm van Yoga, maar het is géén Yin Yoga. Je maakt op een zachte manier contact met je lichaam, zonder de rek in de spieren en het bindweefsel. Ook is Restorative yoga heel geschikt voor mensen die aan meer actieve vormen van Yoga doen, zoals Ashtanga, Vinyasa en Power Yoga. Juist om de meditatieve ontspanning en stilte te ervaren. Al is dat (soms) een uitdaging als je het fijn vindt om heel actief te leven.

Restorative yoga is zeker ook geschikt voor je als je:

* Ruimte voor jezelf nodig hebt;
* Uitgeput bent door stress en-of slaaptekort;
* Herstellende bent van ziekte, operatie en/of chemokuur;
* Moeite hebt met echt te ontspannen;
* Een burn out hebt, of herstellende bent daarvan;
* Hormonale disbalans voelt;
* In een Pre/Postnatale depressie zit;
* Last hebt van PMS/Menstruele problemen;
* In de pre-menopauze & menopauze zit
* Onvruchtbaarheidsproblemen ervaart;
* Met overgewicht kampt.

 

Heb je vragen, of wil je meer informatie, bel dan 0031 6 2886 1713 of laat een berichtje achter op de contactpagina.

Profiteren van een aantrekkelijk korting

Contact opnemen