Mijn verhaal

Everyone has a story to tell, a lesson to teach, and wisdom to share.

Wat fijn dat je hier bent.
Ik ben Jitske, moeder van 2, natuur freak, levensgenieter en oprichter en eigenaar van TrulYou. TrulYou betekent echt en oprecht jezelf te durven zijn in je leven. Mijn passie is mensen te helpen meer zichzelf te durven zijn in een wereld waarin er zo veel van iedereen wordt verwacht. Heb je rust nodig, pak je rust. Wil je naar dat te gekke feestje, zonder dat je na een uur al uitgeput bent, doe een yoga-oefening! Spreek je uit, zonder dat je “bang” bent dat je anderen daarmee te kort doet. Natuurlijk zijn er momenten waarin het handiger is jezelf te beheersen terwijl je eigenlijk zou willen schreeuwen. En ook in die situaties kun je ervoor kiezen bij jezelf te blijven. Hoe? Neem contact met me op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Free spirit

Opgegroeid in een jaren 70 hippie gezin ben ik een echte Free spirit.
Buiten ravotten in de natuur, dansen, zingen, schilderen, tekenen, boeken verslinden, leren, vallen en opstaan. En ook sfeergevoelig, een onverklaarbaar innerlijk weten, snel van mijn stuk gebracht en anderen heel goed aanvoelen. Mensen zagen en zien mij vaak als anders. Maar… wat is anders? Ieder mens is uniek.

Gevoelig

Hoewel ik liever geen labels plak, kan ik gerust zeggen dat ik zeer gevoelig ben. Hoog Sensitief zoals je nu vaak hoort. Hoewel ik die term zo min mogelijk probeer te gebruiken. Veel mensen zijn in zekere mate gevoelig voor een of meer prikkels via de zintuigen. Harde geluiden, een onaardige email, felle kleuren of akelige sokken die kriebelen. De een heeft er meer “last” van dan de ander. De een “filtert” informatie anders dan de ander: Groot, klein, dik, dun, blond, donker, introvert, extravert én ook gevoelig of minder gevoelig. Iedereen is uniek en iedereen verdient het zichzelf te zijn!

Totaal concept TrulYou

Door yoga te beoefenen sta ik steviger in mijn schoenen en ben ik stabieler door de dag heen. Het leert me mijn balans te houden tussen het moederschap, mijn (kantoor)baan, en op de yogamat. (HSP) Coaching is daar een prachtige aanvulling op. Ook heb ik inmiddels geleerd dat gerichte en goede voeding bijdragen aan goed in je vel zitten. Het kan zelfs werken als medicijn. Zo ontstond in 2018 het totaalconcept van Trulyou. Werkelijk jezelf.

Yoga

Mijn jeugd, de ervaringen in mijn gevoeligheid en de liefde voor mensen en hun diversiteit hebben me gebracht waar ik nu ben. In 2005 begon ik met een yoga-opleiding Raja yoga in Den Ilp. Om meer te leren over mijn eigen lichaam, hoe het werkte en wat het nog kon na 2 operaties in één jaar. Ik wilde er weer kunnen vertrouwen. Uiteindelijk bleek deze opleiding de sleutel tot zo veel meer dan alleen fysieke yoga voor het lichaam. Ik leerde écht te voelen, mediteren en eeuwenoude yogafilosofie te integreren in mijn dagelijks leven. Ik werd me veel meer bewust van mijn gevoelige lichaam en geest en dat ik heel goed voor mezelf heb te zorgen om te kunnen blijven functioneren. Daardoor kan ik vandaag de dag beter omgaan met het feit dat de wereld mij soms kan overweldigen in geur, kleur, geluid, smaak en gevoel.
Yoga heeft me geleerd dat alle aspecten van mijn lichaam, geest en ziel één zijn. Dat het een niet zonder het ander functioneert. Je hebt alle delen nodig om jezelf te kunnen zijn en om in harmonie te leven.

Hoogevoeligheids Coaching

Ik heb diverse coachingsopleidingen gedaan. Onder andere de post HBO opleiding voor Hoogegevoeligheidsdeskundige bij Hooggevoelig Heel Gewoon. Daarnaast een kindercoachingsopleiding en op het moment studeer ik kinderspsychologie.
Ook heb ik diverse NLP trainingen gevolg om meer te weten over hoe het werkt in je brein en hoe we prikkels verwerken.

Raja Yoga

Ik ben opgeleid als Raja Yogadocent. Raja betekent zo veel als: De koninklijke weg. Deze opleiding heb ik gedaan bij Ajita (Philippe Barbier) in het Raja Yoga-instituut te Den Ilp. Daarnaast heb ikdiverse Yogatrainingen en verdiepingscursussen gevolgd.

Free Spirit Yoga

De bedrijfsnaam waaronder ik yoga geef is Free Spirit Yoga.
Ik geef verschillende soorten Yoga. Op dit moment werk ik als freelance yogadocent in Haarlem en IJmuiden. O.a. Vinyasa flow, Hatha en Restorative Yoga.

 

Profiteren van een aantrekkelijk korting

Contact opnemen