JITSKE

Kleurrijk


Welkom! Wat tof dat je op deze site terecht bent gekomen.

Mijn naam is Jitske en, ik ben even kleurrijk als de schalen met gekleurde Holi* poeder in de banner.
Als hoog sensitief persoon (HSP) kan ik de ene dag stralen van de gele energie en de andere dag koel blauw nodig hebben om weer op te laden. Ik hou van veel kleur, het herinnert me eraan dat iedereen anders, is en dat je vooral jezelf mag zijn tijdens je leven.

Mensen kleuren de wereld. Mijn eigen karakter en de liefde voor mensen en hun diversiteit hebben me gebracht waar ik nu ben. In 2005 begon ik met een yoga-opleiding Raja yoga in Den Ilp. Om meer te leren over mijn eigen lichaam, wat het nog kon na 2 operaties in één jaar, om er weer op te kunnen vertrouwen. Uiteindelijk bleek deze opleiding de sleutel tot zo veel meer dan alleen fysieke yoga voor het lichaam. Ik leerde mediteren en eeuwenoude yogafilosofie te integreren in mijn dagelijks leven. Ik werd me veel meer bewust van mijn gevoelige lichaam en geest en dat ik heel goed voor mezelf móet zorgen. Daardoor kan ik vandaag de dag beter omgaan met het feit dat de wereld mij soms kan overweldigen in geur, kleur, geluid, smaak en gevoel.

Door yoga te beoefenen sta ik als HSP steviger in mijn schoenen en ben ik stabieler door de dag heen. Het leert me mijn balans te houden tussen het moederschap, mijn baan als Internal Controller en op de yogamat. (HSP) Coaching is daar een prachtige aanvulling op. Ook heb ik inmiddels geleerd dat gerichte voeding bijdraagt aan goed in je vel zitten. Het kan zelfs werken als medicijn. Zo ontstond in 2018 het totaalconcept van Trulyou. Werkelijk jezelf.

Mijn passie is mensen (niet alleen HSP) te helpen meer zichzelf te durven zijn in een wereld waarin er zo veel van iedereen wordt verwacht. Heb je rust nodig, pak je rust. Wil je naar dat te gekke feestje, ga! Spreek je uit, zonder dat je “bang” bent dat je anderen daarmee te kort doet. Natuurlijk zijn er momenten waarin het handiger is jezelf te beheersen terwijl je eigenlijk iets anders voelt. En ook in die situaties kun je ervoor kiezen bij jezelf te blijven. Hoe? Vul het contact formulier in op de Connect Pagina of zoek telefonisch contact, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

*Holi is een feest uit India waarbij de komst van de lente gevierd wordt.

Raja Yoga


Ik ben opgeleid als Raja Yogadocent. Raja betekent zo veel als: De koninklijke weg. Deze opleiding heb ik gedaan bij Ajita (Philippe Barbier) in het Raja Yoga-instituut te Den Ilp. Daarnaast heb ik diverse Yogatrainingen en verdiepingscursussen gevolgd.

Andere vormen van yoga

Met diezelfde passie en enthousiasme geef ik ook andere vormen van Yoga. Bijvoorbeeld Hatha-, Iyengar-, zwangerschaps- en Vinyasa flow Yoga.
Op dit moment werk ik als freelance yogadocent in Haarlem en Santpoort Noord.

 

Zwangerschapsyoga


Als zwangerschapsYogadocent, ben ik gecertificeerd Birthlight docent. Dit is een vorm van zwangerschapsYoga waar ademhaling en beweging centraal staan. Wil je meer weten over deze methode, kijk dan op www.birthlight.com. Ik geef les in groepsverband en verzorg ook individuele zwangerschapsbegeleiding. Als je kindje geboren is, zie ik je graag bij de yoga voor na je zwangerschap, en/of tijdens een workshop babymassage.

 

Profiteren van een aantrekkelijk korting

Contact opnemen